2009-09-25 11:20:07• hírek • Ferenczi Noémi

Az októberi nyugdíjszelvény kell

Októbertől két százalékkal emelik a nyugdíjakat, ezért a fűtéstámogatásra jogosult nyugdíjasok október 20. után adhatják le kérelmüket.

Szeptember 15.-étől adhatják le fűtéstámogatási kérelmüket a fával, szénnel illetve folyékony tüzelőanyaggal fűtők a SPAS Ilisesti utca 4 szám alatti székházában. Eddig közel 200-an igényeltek fűtéstámogatást. Mindannyian fával működő berendezéssel rendelkeznek, szénre illetve folyékony tüzelőanyagra egyetlen kérvény sem érkezett. A gázzal fűtők október 1. és 15. között kérvényezhetik a fűtéspótlékot. A nyugdíjasoktól csak október 20. után veszik be a kérvényeket, mivel elsejétől két százalékkal emelik a nyugdíjakat - tudtuk meg Adrian Balajtól, a SPAS szociális szolgáltatásokért felelős osztályának vezetőjétől.

Eddig körülbelül 2 ezer fával és 4 ezer gázzal fűtő számára osztották ki a típusnyomtatványokat. Tavaly körülbelül 15 ezren kérvényezték a fűtéstámogatást. A fűtéspótlék azoknak jár, akik családjában az egy főre eső havi jövedelem nem haladja meg a 615 lejt. A típusnyomtatvány mellé lakástulajdonosi vagy albérlői státus igazolására is szükség van. Szükséges továbbá egy másolat a családtagok személyi igazolványairól, vagy születési bizonyítvány másolatáról, kell egy jövedelemigazolás, adott esetben nyugdíjszelvény vagy munkanélküli segélyt igazoló okmány.

Azok az igénylők akik nem rendelkeznek jövedelemmel egy közpénzügyi igazgatóság által kiadott igazolást kell leadniuk. Gázzal fűtők igénylése esetén egy gázszámla-másolatot is kérnének a SPAS munkatársai, mely tartalmazza az adott fogyasztó szolgáltatóval kötött szerződésének kódját. A kérvényeket minden hétköznapon 9-15 óra között lehet leadni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: